Világgazdaság

Innovációs tájékoztató napok Észak-Alföldön

Az agrárinnováció és a megújuló energiaforrások területén megvalósuló kutatás-fejlesztési együttműködések ösztönzésére létrehozott pályázati alapról tartanak tájékoztató napokat az észak-alföldi régióban. Az első rendezvény pénteken Debrecenben lesz.

Az alap az Európai Gazdasági Térség (EGT) és Norvég Finanszírozási Mechanizmus támogatásával, továbbá az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács, illetve a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal hozzájárulásával jött létre.

Elsődleges célja az, hogy fölpezsdítse a regionális innovációs folyamatokat, az alkalmazott kutatásokat és a kutatási eredmények gyakorlati hasznosítását, két konkrét területen: az agrárinnovációnál és a megújuló energiaforrásoknál.

Az információs napokon a héten pénteken Debrecenben, a jövő héten csütörtökön Szolnokon és pénteken Nyíregyházán a pályázati feltételeket ismertetik az érdeklődőkkel az alapkezelő Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség szakemberei.

A rendelkezésre álló 263,4 millió forintos keret. Ebből felsőoktatási intézmények, alapítványok, közalapítványok, non-profit kutatóhelyek igényelhetnek támogatást.

Norvég alap Észak-Alföld pályázat