BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hatalmasat erősödött a forint

A hazai fizetőeszköz mindhárom fő hiteldevizával szemben erősödött a csütörtöki kereskedés során

A befektetők átértékelik nézeteiket a közép-kelet-európai térség éllovasának tartott Lengyelországgal kapcsolatban, mert növekszik az államháztartási hiány, a sokáig hátul kullogó Magyarország viszont jó pontokat szerez szigorú költségvetési politikájával.

A hazai fizetőeszköz mindhárom fő hiteldevizával szemben erősödött a csütörtöki kereskedés során: Az eurót  275,57 forinton váltják, pedig a kora reggeli kereskedés során 276 forint felett járt a kurzus.

A svájci frank 183,23 forintot ér jelenleg, a nap folyamán azonban járt már 181 forint körül is az alpesi deviza árfolyama. A dollár 197,5 forintot ér most, ez 3 forinttal kevesebb, mint tegnap záráskor.

Az erősödő hazai valuta egyelőre még nem jelent komoly enyhülést a devizahiteleseknek, de a forint egyre javuló árfolyama hamarosan begyűrűzik a törlesztőrészletekbe is.

Az erősödő forint, a helyi kereskedők árcsökkentése és a magyar áfaemelés miatt azonban jócskán vesztett lendületéből az elmúlt hónapokban ismét felvirágzó szlovák bevásárlóturizmus.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.