Világgazdaság

Háromszoros hasznot hozhat az ingatlanbefektetés – Bő a választék Floridában

Florida népszerűsége töretlen az ingatlan-befektetők körében: az amerikai hitelválság időszakában már ez idáig is jelentős számú lakóingatlant vásároltak fel azok, akik biztos helyen akarják tudni a pénzüket.

Ugyanis, ha megfelelő körültekintéssel választjuk ki az ingatlant, tehát figyelünk a bérbe adhatóságra is, akkor a kedvező hitelkonstrukciók által, valamint a már most is prognosztizálható értéknövekedésnek köszönhetően néhány év alatt megtérülhet a befektetett tőke.

Tehát ez az ingatlanbefektetés háromszoros hasznot hozhat: alacsony áron – akár fél vagy negyed áron – lehet elérni, elegendő hozzá 30-40 százalék önerő, a többit a bank finanszírozza kedvező kamattal, a bérbeadás révén az ingatlan törlesztésén felül plusz pénzhez lehet jutni és a gazdaság talpra állásával az ingatlan értéke jelentős mértékben megemelkedhet, így eladáskor jelentős nyereséget lehet realizálni.

A bankok jelentős számú ingatlant vettek vissza azoktól, akik nem tudták fizetni a hiteleiket, és ez túlkínálatot eredményezett a floridai piacon.  Az erőteljes túlkínálat miatt bankok által visszakövetelt lakások előnyös kondíciók mellett vásárolhatók meg – erről számolt be elemzésében Lucskai Róbert.

A Floridai Investment Marketing budapesti irodájának értékesítési és marketing igazgatója példaként elmondta: a pénzük után futó pénzintézetek a pórul járt adós fennmaradó hiteltartozásához kötik a vételárat, így egy többszázezer dolláros ingatlanokat akár fél áron, vagy harmad áron is meg lehet vásárolni, és a külföldi állampolgárok is kaphatnak kedvező hiteleket, így lehetőség van hozzájutni a töredékáron elérhető ingatlanokhoz.

Jelenleg bőséges a választék a floridai ingatlanokból, ugyanakkor jelentősen megnövekedett az érdeklődés is irántuk: az Amerikai Egyesült Államok népessége közel 300 millió, területe 9,4 millió négyzetkilométer, majdnem akkora, mint a 666 millió lakost számláló Európáé. Amerika a bankok által visszavett, bedőlt ingatlanok számában is élen jár, melyeket naprakész listán tartanak nyílván és teszik őket elérhetővé az egyes államokban.

megtérül Florida ingatlan hitel befektetés