Világgazdaság

Hogyan számolhatóak fel az etnikai jellegű konfliktusok? Tóth indokol

A romák és nem romák között legyen kapcsolat, ismerjék meg egymás kultúráját, hagyományait, reakcióit különböző esetekben – a budapesti rendőrfőkapitány szerint csakis így számolhatóak fel Magyarországon az etnikai konfliktusok.

Tóth Gábor a FigyelőNeten kifejtette: az elvárás az, hogy már a rendőrré válás folyamatában kiszűrjék azokat, akik az agresszióra hajlamosak vagy előítéletes, szélsőséges nézeteket vallanak.

A rendőrkapitány elmondta: sokan nem azért választják ezt a hivatást, mert rendőrök szeretnének lenni, hanem mert nincs más lehetőségük az adott térségben a kitörésre. “Nyilván ez nem jó a rendőrségnek és a társadalomnak sem” – tette hozzá.


 

“Fél év alatt majdnem 30 ezerrel nőtt a közterületi rendőri intézkedések száma. A gépkocsilopások, feltörések vagy a elleni bűncselekmények száma csökkent az elmúlt évben. Közel háromszázzal kevesebb zseblopás és a kocsilopás történt. Ezen számok mögött ott van a fokozottabb rendőri jelenlét” – emlékeztetett Tóth.

 

A budapesti rendőrfőkapitány reméli, hogy október 23-án nyugalom és béke lesz. “Persze a rendőrségnek az a feladata, hogy ha valakik mégsem így gondolják, akkor azt megakadályozza. Azt üzenem: meg fogjuk akadályozni, hogy bármiféle olyan rendbontást kövessenek el ebben a városban, ami a társadalom döntő többségének ellenére van”

FigyelőNet.hu-->

rendőr főkapitány Tóth Gábor roma budaoest Tettrekész október 23