Világgazdaság

Tízmillió titoktartásért - Elkészült a BKV kifizetési listája

Elkészült a jelentés a BKV-nál az elmúlt időszakban kifizetett összegekről, de a cég, noha szeptember 10-re ígérte, nem tette közzé. Az MR1-Kossuth Rádió viszont megszerezte a belső ellenőrzés által összeállított listát.

A nyolcvanoldalas dokumentum 24 olyan volt BKV-dolgozó nevét és kifizetési listáját tartalmazza, akik korábban menedzserszerződést kötöttek a céggel, és ennek előnyeit élvezve távoztak - számol be a közrádió.

Neveket a személyiségi jogok tiszteletben tartása miatt nem lehet közzé tenni, csak pozíciókat. Az egyik legkirívóbb például egy volt BKV-s gazdasági vezérigazgató keresete: másfél éves munkaviszonya alatt prémiumokkal és egyéb juttatásokkal 47,5 milliót keresett a BKV-nál, végkielégítésként pedig további harmincmillióval távozott.

Szintén jelentős összeget tett zsebre egy 2007 decemberében távozó műszaki igazgató, aki bár 19 évig volt munkaviszonyban a cégnél, végkielégítéssel együtt 73 milliót kapott.

67,5 millió volt a 2007 év végén korengedményes nyugdíjjal távozó gazdasági vezérigazgató-helyettes végkielégítése is, ebből tízmillió volt a titoktartási pénz. Ő 35 évet töltött el a cégnél. Kiderült az is, hogy volt, aki 84 milliós végkielégítéssel távozott, de az anyag megemlíti, hogy őt a BKV 1972 óta alkalmazta.

Nemcsak a menedzserszerződéssel alkalmazott vezetők jártak jól, ha távoztak a cégtől. A listán van több tucat olyan vezetőnek a végkielégítése is, akinek nem volt ilyen egyedi szerződése.

lista BKV kifiztés menedzserszerződés titoktartás