Az újonnan alapított társaság a lakossági piacra fókuszál, és elsősorban megtakarítási termékeket tart majd kínálatában. Az ügyfelek – írja a közlemény – attraktív ajánlatokból válogathatnak majd, miután az „önkiszolgáláson”, az internet használatán alapuló szolgáltatás komoly költségmegtakarítást tesz lehetővé. A szolgáltatás több, a Raiffeisen csoport szempontjából fontos kelet-európai országban – így várhatóan Magyarországon is – elérhető lesz.

„Az új direkt bankunkkal az internethasználó ügyfeleinket céloztuk meg, akik egy gyorsan növekvő kört alkotnak Kelet-Európában” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Herbert Stepic, a Raiffeisen International vezérigazgatója. A szolgáltatás – tette hozzá – hozzájárulhat a bankcsoport likviditásának a növeléséhez is.

„A direkt bank elindítása emellett újabb bizonyítékául szolgál Kelet-Európa iránti elkötelezettségünknek, és meg vagyunk győződve arról, hogy a konvergenciafolyamat folytatódik a régióban” – mondta Stepic.
Az osztrák pénzügyi felügyelet egyébként már megadta az engedélyt a direkt bank elindításához, amely a Raiffeisen International leányaként, bécsi székhellyel működik majd.