Világgazdaság

Újabb vizsgálat a BKV-nál: a cég értetlenül áll a meghibásodások előtt

A BKV reggel óta értetlenül állt a kialakult jármű meghibásodások előtt, ezért a menedzsment azonnali vizsgálatot rendelt el - áll a társaság közleményében.

Az elsőként a Kelenföldi buszgarázsban lefolytatott vizsgálat során bebizonyosodott, hogy pl. míg korábban a reggeli meghibásodások száma napi 8-10 volt, a mai napon 172 hibát észleltek. A korábbi napi átlagos meghibásodások között általában 2 elektromos hiba fordult elő, melyek száma mára 66-ra ugrott.

Ezek az elektromos hibák általában a következők: hiányos utastér megvilágítás, repedt irányjelzőbúra, esetleg a műszerfal megvilágítás hibája. A hibákból látszik, hogy ezek egyike sem olyan természetű, amely az utas- illetve a közlekedésbiztonságot a legapróbb mértékben is befolyásolná.

Vizsgáljuk továbbá azt a körülményt is, hogy a január 3-án, vasárnap az éjszakai üzemzáráskor leállított autóbuszok vezetői a járművek műszaki állapotáról miként nyilatkoztak, jelentették-e a másnap reggelre előfordult műszaki meghibásodásokat.

A BKV kizárólag biztonságos járművekkel végezte eddig is és végzi ezután is a közösségi közlekedési szolgáltatást. Az utasok biztonsága az elsődleges szempont a járművek kiadásánál - drül ki a közleményből.

Bankmentő csomag Praktiker Kft. Autók GVH-ügyek KSH Pénzügyi és gazdasági válság PSZÁF A szerkesztő ajánlja BKV Költségvetés 2012-2013 forintárfolyam autóipar Elemzői vélemények Fodor Gábor Toyota Parragh László busz Sony Jobbik-ügyek A munka világa Fúzió és akvizíció ORTT Facebook ingatlanpiac Tesco Németh Dávid tömegközlekedés