Világgazdaság

A Reuters hírügynökség küszködött tavaly

A Thomsosn Reuters hír- és pénzügyi adatszolgáltató ügynökség megszenvedte a tavalyi évet, de 2010 második felétől ismét növekvő profitot remél.

A piacvezető Thomson Reuters nemzetközi hírügynökség a december végével zárult legutóbbi negyedévről szóló közleménye szerint kisebb nyereséget ért el, mint egy évvel korábban. Eszerint október-december között 661 millió dollár profitot könyvelhetett el a cég, amely 16 százalékkal alacsonyabb 2008 hasonló időszakához képest.

A társaság az idei kilátásokról szólva azt közölte, hogy a tavalyi évvel megegyező, vagy enyhe mértékben csökkenő teljesítményt remél. Ezt a 2009-es eladások visszaesésének hatásaival magyarázzák. A Thomson Reuters egész éves árbevétele 1 százalékkal növekedve 3,35 milliárd dollárra nőtt, szemben az elemzők által várt 3,32 milliárd dollárral.

Thomas Glocer vezérigazgató azt közölte, hogy 2009-ben a cég az eladások tekintetében elérték a gödör alját, így 2010-ben már mindenképpen kielégítőbb adatokról számolhatnak be. A vezető elképzelései szerint a Thomson Reuters 2010 második felében már ismét növekedési pályára állhat.

Reuters ügynökség pénz nyereség jelentés Thomson Reuters