Világgazdaság

A Fortuna belépett a magyar piacra is: szabályozás kellene!

A Fortuna belépett a magyar és osztrák online sportfogadási piacra, s előkészíti az online sportfogadást Horvátországban is - jelentette be Wilf Walsh, a Fortuna Entertainment Group (FEG) igazgatótanácsának elnökhelyettese szerdai sajtótájékoztatóján Budapesten.

Wilf Walsh elmondta: „Az online fogadási rendszerünk könnyen használható és kedvező bónuszokat kínálunk. Az különböztet meg minket továbbá a versenytársainktól, hogy tevékenységünket elsősorban Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában végezzük, ezért közép-európai cég vagyunk“ – tette hozzá Wilf Walsh.

A Fortuna  1300 fogadóhelyet üzemeltet és csaknem 250 ezer ügyfelet szolgál ki naponta. A csoport több, mint 3500 embert foglalkoztat. A FEG jelen van Csehországban, Szlovákiában - e két országban piacvezető az online sportfogadási piacon -, Lengyelországban és Horvátországban. "Magyarországot különösen ígéretes piacnak látjuk, az idei adatok és a jogi háttér figyelembe vételével az elkövetkező egy évben egyes magyarországi városokban fióküzlet-hálózatot tervezünk létrehozni" - mondta Jiri Bunda az FEG vezérigazgatója.

Magyarországon egyelőre nincsenek meg a törvényi feltételek fióküzlethálózat nyitására. Wilf Walsh a budapesti sajtótájékoztatón elmondta, örülnének egy olyan szabályozásnak, amely a régióhoz hasonlóan Magyarországon is lehetővé tenné fogadóhelyiségek nyitását.

A Fortuna az online fogadás piaci szegmensben érte el a legnagyobb növekedést az utóbbi években. Szlovákiában például, ahol az online szolgáltatás a leghosszabb ideje elérhető, a fogadások száma körülbelül nyolcszorosára nőtt az elmúlt két évben. A horvátországi Fortuna sportska kladionica nemsokára befejezi az előkészületeket és bevezeti az online fogadást az országban, ahol a cég már 200 elfogadóhelyet üzemeltet. Az online bevezetése egy július 11-i hatállyal életbe lépő törvényalkotásnak köszönhető, amely helyi engedéllyel rendelkező cégek számára megengedi az online fogadást Horvátországban. Lengyelországban a törvény egyelőre nem teszi lehetővé az internetes sportfogadást helyi cégek számára, de már előkészítettek egy új szabályozást. Várhatóan 2011 első negyedévére ez az új szabályozás lehetővé teszi a belépést erre a piacra is.

2010 Jiri Bunda Cashline Értékpapír Fortuna adó