Világgazdaság

Csak a frankkal nem bír a forint

A dollárral és az euróval szemben erősödik kis mértékben a hazai deviza árfolyama, azonban a devizahiteleseket leginkább sújtó svájci frankkal szemben tovább gyengült a forint.

A múlt pénteki szinten kezdte a kereskedést a forint, reggel még 280,8 forintot kértek egy euróért, mely szintről 280, 34 forintos árfolyamig kapaszkodott fel az uniós devizával szemben.

Mivel a svájci frank háromhetes csúcsra erősödött hétfő hajnalra az euróval szemben az 1,332-ös szint közelében, a forint árfolyama pedig lényegében stagnál, így az alpesi devizával szemben a hazai fizetőeszköz tovább gyengülhet. A reggeli 210,29 árfolyamról kis mértékben 210,41 forintra drágult egy svájci frank ára.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megtekintheti!

A dollár a múlt heti erősödését követően hétfőn fél kettőkor már veszített értékéből a reggeli 219,06 forintos árfolyamról 218,77 forintig gyengült.

BÉT - Napi események forint KSH Új Széchenyi Terv Pénzügyi és gazdasági válság Audi Hungaria Motor Kft. Kósa Lajos TV-csatornák Gyógyítás-finanszírozás deviza A szerkesztő ajánlja makroadatok Vállalati jelentések Raskó György Költségvetés 2012-2013 Raiffeisen forintárfolyam RFV Nyrt. A második Orbán-kormány makromutatók mezőgazdaság Raiffeisen Bank Zrt. Jobbik-ügyek Deviza- és árupiac euró Mol Európai Unió Állami Számvevőszék dollárDmitrij Medvegyev árfolyam UniCredit Jelzálogbank Zrt. Robert Fico