Világgazdaság

Német vevőt talált a Videoton Metál

Az egyesült államokbeli Eatonhoz tartozó, német Moeller céggel kötött üzletet elektromos vezető alkatrészek és kiegészítők gyártására Videoton Metal Kft.; a projekt éves szinten mintegy 400 millió forint forgalmat biztosít a Videoton cégcsoport tagvállalatának.

A fémmegmunkálással és felületkezeléssel foglalkozó, évi mintegy 15 millió euró forgalmat lebonyolító, 320 embert foglalkoztató leányvállalat új partnerének németországi, Holzhausenben lévő gyára számára készíti az erősáramú megszakítókba beépülő 16 különböző típusú megmunkált alkatrészt - mondta el az MTI-nek a tagvállalat ügyvezető igazgatója.

Kiss Norbert tájékoztatása szerint a vállalkozás a projekt elnyerése miatt 50 millió forint értékű technológiai fejlesztést is megvalósított, s egy új megmunkáló központ állított munkába.

A mostani beruházással és négy legmodernebb CNC gép korábbi megvásárlásával megvalósított technológiai fejlesztés eredményeként a főként az autóiparnak beszállító tagvállalat megerősítette pozícióját az ipari alkalmazások piacán - tette hozzá az ügyvezető.

A VT Metál Kft fő beszállítói területe az autóipar. A hazai kis-és középvállalatok, a multinacionális cégek magyarországi leáníyvállalatai mellett több nyugat-európai vállalkozással is üzleti kapcsolatban áll.

Legújabb partnere az 1989-ben alapított Moeller cég az egyik piacvezető az energiaelosztás és az ipari automatizálás területén. Május óta a Videoton régi stratégiai vevőjéhez, az amerikai Eaton csoporthoz tartozik. 12 ezer szakembert foglalkoztat, éves forgalma meghaladja az egymilliárd eurót.

 

Richter Gedeon Nyrt. BÉT - Napi események vt metál fémmegmunkálásHonda Videoton cnc moeller eaton Magyar Telekom Nyrt.