Világgazdaság

Nevet váltott a Humet

Előbb tőkeleszállítás, majd emelés a Humet közgyűlésen. A cég nevet is váltott.

A Humet közgyűlésén jelentősen leszállította alaptőkéjét, 485,45 millió forinttal 20,22 millió forintra. Az alaptőke csökkentését a tőketartalék növelése miatt hajtották végre – áll a cég tájékoztatásában, így a Humet alaptőkéje 26,5 millió forintra, részvényeinek névértéke 24 forintra változott.

A Társaság cégnevét a cégjegyzékbe történő bejegyzéssel NUTEX Befektetési Nyilvánosan Működő Részvénytársaságra változtatta a Humet közgyűlése.

„Közgyűlés felhatalmazza az Igazgatótanácsot, hogy a Társaság akvizíciós terveinek végrehajtása, továbbá az akvizíció során megszerzendő céltársaság működésének illetve fejlesztésének finanszírozásához szükséges források biztosítása érdekében a Társaság alaptőkéjét a 2011. december 31-ig terjedő időszakban zárt körben, vagy nyilvánosan, összesen legfeljebb 2 milliárd forinttal megemelje.”

„A Közgyűlés a korábbi napirendi pontban elhatározott tőkeleszállítás hatályával a Társaság alaptőkéjét zárt körben, új részvények forgalomba hozatalával, pénzbeli hozzájárulás ellenében 6.240.000 forinttal (azaz hatmillió-kétszáznegyvenezer forinttal) megemeli.”

A Humet 2010 első félévében 376 millió forint árbevétel mellett 284 millió forint mérleg szerinti nyereséget ért el. A nyereség döntő részét a pénzügyi eredmény tette ki. A 2009-es évet 814 millió forint árbevétel mellett 250 millió forint adózott veszteséggel zárta a cég.

A Humet 6 forint névértékű törzsrészvényei a BÉT B kategóriájában forognak. A papírral hétfőn délelőtt 12 forinton kereskedtek, ez megegyezik a pénteki záróárral. Az elmúlt 52 hétben a legmagasabb ára 20, a legalacsonyabb 8 forint volt.

A Humet hétfőn bejelentette, hogy leányvállalata, a Humet North America Inc megállapodott az Organic Mission Magyarország Zrt. 51 százalékának megszerzéséről. Az ellenértéket részben készpénzzel, részben Humet-részvényekkel egyenlíti ki a vevő. Ezzel párhuzamosan a Humet Nyrt. részesedése a Humet North Americában 95 százalékra csökken.

részvény Humet közgyűlés bét tőkeleszállítás