Világgazdaság

Orbán: már 2018-ban lehet magyar euró

Orbán Viktor szerint reális esetben 2020-ra lehet magyar euró, de egy vagy két évvel korábban is sor kerülhet erre.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke azt mondta, az ország 2020-ra lesz abban a helyzetben, hogy csatlakozzon az euróövezethez - tudósít a Bloomberg hírügynökség.

Az euró bevezetése egy vagy két évvel korábban is megtörténhet, de a reális az, hogy 2020-ban legyen euró Magyarország fizetőeszköze – nyilatkozta Orbán egy befektetői konferencián, Frankfurtban.

Korábban Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter azt mondta, hogy 2020-ban lehet magyar euró, és Orbán Viktor is hasonlóan vélekedett.

A nemzetgazdasági miniszter szerint az euróövezeti csatlakozáshoz előbb teljesíteni kell a maastrichti követelményeket, és reálkonvergenciát is fel kell mutatni az államadósság, a foglalkoztatás és a növekedés terén. „Ha a gazdasági teljesítmény lehetővé teszi az 50 százalékos GDP-arányos államadóssági ráta elérését, belépünk” – fogalmazott Matolcsy márciusban.

BÉT - Napi események OTP turizmus A szerkesztő ajánlja Széll Kálmán Terv Dmitrij Medvegyev forintárfolyam A médiatörvény fogadtatása Generali Orbán Viktor Alstom A második Orbán-kormány Adósságválság az EU-ban Google Inc. bevezetés Sony Fúzió és akvizíció Wall Street euró Euróbevezetés infokommunikáció