Világgazdaság

Bohócforradalmat hirdettek Orbán ellen a rendvédelmi dolgozók

Kónya Péter és Árok Kornél , a rendvédelmi dolgozók sztrájkbizottságának volt elnökei június 16-án az Alkotmány utcába hívják az állampolgárokat, hogy - mint mondták - bohócforradalommal tiltakozzanak a fülkeforradalom ellen.

A cél, hogy mindenki eljöjjön bohócnak maszkírozva és bizalomvesztés miatt vonja vissza visszamenőleges hatállyal a Fidesz-KDNP-re leadott szavazatait. A szervezők megfogalmazása szerint az Alkotmány utcában felállított szavazófülkékben a hatalom valódi birtokosa a nép együtt mondhatja ki, hogy elég volt. A szervezők indokai között az Orbán-kormány elmúlt évének különböző lépései szerepeltek.

Megfogalmazásuk szerint "a kormány eltökélt szándéka, hogy a legelesettebbeket és a legrászorultabbakat is a mély szegénységbe taszítsa, miközben a saját gazdasági és politikai elitjéhez tartozókat adókedvezménnyel, jólfizető állással, célirányos állami támogatásokkal és beruházásokkal teszi még gazdagabbá".

A szervezők a jelenleg hatályos alkotmányra hivatkoztak, amely szerint a hatalom birtokosa a nép. Kérdésre válaszolva hozzátették még, hogy eladósodás pénzügyi fedezete a jelenlegi rossz adórendszer helyett egy progresszív adórendszer kialakításával fedezhető lenne. Emellet megjegyezték: egyértelműen nyomásgyakorlásnak érzik Szima Judit, a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete főtitkárának őrizetbe vételét.

Magyar Nemzeti Bank (MNB) Szberbank MKB Bank PSZÁF OTP turizmus NMHH Forrong az arab világ makroadatok szima juditA második Orbán-kormány bohóc forintárfolyam A második Orbán-kormány GKI Adósságválság az EU-ban makromutatók Részvénypiacok E.On GfK rendvédelmi dolgozó Egyesült Nemzetek Szervezete Wall Street utazás martonyi jános Facebook tüntetés Gazprom econet.hu Nyrt. Magyar Bankszövetség tömegközlekedés