BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rossz hírek a gazdaságból - Nőtt a félelem a Wall Streeten

Szerdán az amerikai részvények élesen, több mint 2 százalékkal zuhantak annak köszönhetően, hogy a gazdasági adatok rosszabbak lettek a vártnál, ami kiábrándította a befektetőket és növelte a félelemküszöböt.

Szerző: Tradenet Global

A kereskedés kezdetén bejelentett, ADP magánszektorbeli foglalkoztatottsági adat szerint múlt hónapban 38 ezer új munkahelyet teremtettek az amerikai gazdaság számára, ami messze alulmúlta a 170 ezres várakozásokat.

Ugyancsak a kereskedés kezdetén került bejelentésre a gyártó szektor szolgáltatási indexe, ami 53.5 pontra esett vissza májusban az áprilisi 60.4-es értékről. 1984 óta ez volt a legrosszabb adat. A veszteségek rányomták a bélyegüket az egész kereskedési napra, ami a görög államadósság visszaminősítésének napjához volt hasonlatos.

Csütörtök: A befektetetőknek további hangulatváltozása várható a foglalkoztatottsági adattól, amit piacnyitás előtt kerül bejelentésre. A múlt héti munkanélküli jelentés lesz a legfontosabb adat a mai napon. A közgazdászok szerint további csökkenés várható az előző 424 ezres értékről 419 ezerre. Az áprilisi gyártói megrendeléseket New York-i idő szerint 10:00-kor fogják bejelenteni. Annak ellenére, hogy ez egy múltbeli adat, mégis visszatükrözi a valós gazdasági helyzetet.

S&P500 (SPY)

Az elmúlt két évben a legtöbb hónapkezdés szerencsejátéknak számított a bikák számára. Tegnap azonban más volt a helyzet. A lefelé tartó trend nem tűnt jónak a 131.3 pontos támaszszintre nézve. Ha lefelé áttöri ezt a szintet, akkor a piac valószínűleg megpróbál támaszt találni az áprilisi 129.5 pontos aljon, amit a bikáknak minden erejükkel meg kell védeniük. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.