Világgazdaság

Elégedett a MÁV: 3,5 millióval több a fizető utas

A MÁV-START Zrt. az idei év első nyolc hónapjában több mint három és félmillióval több fizető utast szállított Magyarország területén, mint 2010-ben.

Így a fizető utasok összesen csaknem 160 millió kilométerrel többet tettek meg a vonatokon idén, mint tavaly – tájékoztatott Monszpart Zsolt, a MÁV-START Zrt. vezérigazgatója.

Egyre többen választják az InterCity vonatokat: a tavalyi évhez képest mintegy négyszázezerrel több utas döntött az emelt szintű szolgáltatásokat nyújtó járatok mellett. A távolsági forgalomban a legjelentősebb utasszám-növekedés a Budapest–Győr–Hegyeshalom, a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza és a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza vonalon tapasztalható. A budapesti elővárosi forgalomban elsősorban Piliscsaba–Esztergom, Érd–Pusztaszabolcs és Gödöllő–Hatvan irányába/irányából utaznak többen.

Szintén növekedés tapasztalható a nemzetközi utazások tekintetében: idén elsősorban az ausztriai, franciaországi, olaszországi és romániai úti célok esetében utaztak többen.
 
Az internetes jegyvásárlások aránya jelentősen emelkedő tendenciát mutat mind a belföldi, mind a nemzetközi vásárlásokat tekintve. A belföldi menetjegyeket érintő tranzakciók száma 2010 azonos időszakához képest csaknem húsz százalékkal emelkedett.

Magyar Nemzeti Bank (MNB) OTP máv-start forintárfolyam Nouriel Roubini intercity Nokia jegyvásárlás Cséfalvay Zoltán MÁV utazásWall Street Amerikai piac - napi elemzés