Világgazdaság

Ezer állást hoz létre Magyarországon a Tesco

Fejleszti a cég az áruházak kényelmi szolgáltatásait, és vállalat hazai központját is. A Tesco ezen felül hazai beszállítók áruit terítené Ázsiában.

A Tesco beruházási tervei eredményeképp jövőre közvetlenül ezer új munkahely jöhet létre, ezen túl pedig további közvetett munkahelyteremtést eredményeznek majd a kiskereskedelmi lánc hazai fejlesztései – jelentette ki Kamal Chauhan, a Tesco Iparcikk Kereskedelmi Igazgatója a vállalat és a Nemzeti Külgazdasági Hivatal közös exportfórumát lezáró sajtótájékoztatón.

Az igazgató a Világgazdaság kérdésére kifejtette: a munkahelyteremtés a meglévő áruházak kényelmi szolgáltatásainak fejlesztése, a kisebb üzletekbe történő beruházás révén jön majd létre. Ezen felül a Tesco központjában is új dolgozókat vesznek majd fel.

Az igazgató az eseményen az exportfórummal kapcsolatban elmondta: a beszállítói stratégiának köszönhetően a partner kis- és középvállalkozások helyi beszállítóból országossá, innen pedig nemzetközivé fejlődhetnek. Chauhan hangsúlyozta: ennek révén a hazai cégek elérhetik azokat az országokat, ahol a Tesco jelen van. Az igazgató hozzátette: a fizetőképes keresletet garantálja, hogy ezekben az országokban állítják elő a világ GDP-jének 65 százalékát.

Magyarország az első európai ország, ahol a Tesco ilyen beszállítói fórumot szervezett, az eseményen 19 potenciális partnerrel találkoztak, amelyből 15 „kifejezetten ígéretes" – tette hozzá Danny Wong, a Tesco Hong Kong beszerzési vezetője. Az ázsiai bázis döntően elektronikai cikkeket, játékokat, és irodaszert szállítana Magyarországról.

 

beszállítók munkahelyteremtés üzletlánc export Tesco kiskereskedelem