Világgazdaság

Ukrajnában elkezdődött a tartalékos katonatisztek mozgósítása

Elkezdődött az ukrán hadsereg tartalékos tisztjeinek mozgósítása Kárpátalján – közölte vasárnap a Karpatszkij Objektív, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) ukrán nyelvű hírportálja.

Az orgánum úgy tudja, az ukrajnai megye hadkiegészítő parancsnokságai telefonon hívják be elsősorban a korábban leszerelt hivatásos tiszteket, vagy szólítják fel őket arra, hogy külön értesítésig ne hagyják el lakóhelyüket.

Balogh Lívia, a KMKSZ ungvári járási szervezetének elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Beregszászi járásból három tartalékos tiszt behívásáról értesítették helyi aktivisták. A tartalékosokat telefonon utasította a járási hadkiegészítő parancsnokság, hogy maradjanak a lakóhelyükön. A Csapon élő Balogh azt is elmondta, biztos értesülései vannak arról, hogy a kisvárosban állomásozó utászezred laktanyájában vasárnap behívott, korábban ott szolgált tartalékos tisztek várják menetkészen, hogy útnak indítsák őket.

csap ukrán hadsereg Karpatszkij Objektív Balogh Lívia Ukrajna Ungvár Beregszász KMKSZ hadkiegészítő parancsnokság Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség