Világgazdaság

Száz NAV ellenőr csapott le két áruházra

Az adóellenőrök a kereskedők kétharmadánál találtak szabálytalanságot a főváros két népszerű távol-keleti termékeket árusító üzletközpontjában, az esetek több mint felében eltitkolták bevételeiket - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.

A múlt hétvégi ellenőrzésen csaknem száz pénzügyőr és revizor végzett egyidejűleg próbavásárlást, majd egyszerre fedték fel kilétüket, megelőzve a kereskedők közötti "forró drótot", a hirtelen bezárt üzleteket és az elfutó árusok miatt gazdátlanul hagyott árukészleteket - írja a közlemény.

A pénzügyőrök szerzői joggal védett, illegálisan forgalmazott árut is találtak. Voltak olyan kereskedők, akik egy nap kétszer is megbuktak, így üzleteiket a minimum 12 napra bezárja. A revizorokhoz csatlakozó végrehajtók több adótartozótól összesen több mint 11 millió forint készpénzt és árukészletet foglaltak le.

Az ellenőrzések folytatódnak, így azon túl, hogy a mulasztáson ért árusok magas bírságra számíthatnak, ismételt jogsértés esetén üzletük bezárását is kockáztatják - írja a NAV.

Magyar Nemzeti Bank (MNB) NAV Nemzetközi konfliktusok tech TV2 makroadatok UniCredit Vitalij Klicsko Ukrajna Orbán Viktor Oroszország Hitelek: lakás kereskedők energetika autó Szijjártó Péter makromutatók mezőgazdaság andor lászló fogyasztási cikkek hitel Microsoft Európai Unió Fővárosi ügyek önkormányzati választások Facebook Adórendszer Magyarországon