Világgazdaság

Átadták Tiszavasváriban a Quick 2000 134 millióért felújított telephelyét

A nemzetgazdasági miniszter szerint fontos a munkahelyteremtés folytatása, éppen ezért a mostani hétéves uniós beruházási ciklusban a rendelkezésre álló források 60 százalékát fordítja gazdaságfejlesztésére az ország.

Varga Mihály szombaton - amikor Tiszavasváriban átadta a helyi Quick 2000 Kft. korszerűsített telephelyét - hangsúlyozta, hogy olyan gazdaság kialakítása a cél, amelyben megvan a potenciál az előrelépésre. Hozzátette: a foglalkoztatás javítása érdekében 2010-ben megkezdték az átalakításokat, és ennek meg is lett az eredménye, hiszen 3,7 millióról 4,2 millióra nőtt a dolgozók száma.

A politikus kifejtette, hogy a következő években a gazdaságnak erőssé, versenyképessé kell válnia ahhoz, hogy minél több embert foglalkoztathasson, növekedjen a termelés és az árueladásból származó bevétel. Hozzáfűzte, hogy ez teremti meg a forrásokat a közösségi szolgáltatások, így például az egészségügy, az oktatás színvonalának emeléséhez is.

A tiszavasvári Quick 2000 Kft. beruházását jó példának nevezte arra, hogy a vállalkozások keressék a fejlesztés lehetőségeit, s olyan beruházásokat indítsanak, amelyekhez érdemes központi támogatást, segítséget adni.

Nagy Bálint, a kft. ügyvezetője, társtulajdonosa az MTI-nek elmondta: a társaság most átadott telephelyét 134 millió forint költségből újították fel, alakították át. A beruházáshoz 70 százalék arányú, 93 millió forint összegű támogatást kaptak. Kialakítottak egy korszerű laboratóriumot is, ahol az általuk tervezett és gyártott gyógyszerkészítő üzemi berendezéseket tesztelik.

A beruházással hét új munkahely teremtődött, a létszám 48-ra nőtt a családi vállalkozásként 1999-ben alakult cégnél, amely 16 éve szereplője a gyógyszeripari piacnak. Az elmúlt évben 650 millió forint árbevételt értek el, s ezt - mint az ügyvezető közölte - szeretnék elérni az idén is, bár az év gyengébben indult a megrendelések szempontjából.

A gyógyszergyártó gépeket a hazai üzemeknek, illetve külföldre értékesítik. Korábban szállítottak már berendezést az Amerikai Egyesült Államokba, Svájcba, Németországba, Kínába és Tajvanra is, most pedig egy szlovén megrendelőnek készítenek 25 millió forint értékű gépsort. A cég telephelye az indiai Sun Pharma tulajdonában lévő tiszavasvári Alkaloida Vegyészeti Gyár Zrt. területén van.

A korszerűsített üzemet Varga Mihály Vinnai Győzővel, a térség Fidesz-KDNP-s egyéni országgyűlési képviselőjével és Hosszú Józseffel, a tiszavasvári járási hivatal vezetőjével, a kormányzó pártok helyi polgármesterjelöltjével együtt avatta fel.
 

Tajvan Hosszú József Németország gyógyszeripari piac gyógyszergyártó gépek Amerikai Egyesült Államok Svájc foglalkoztatás munkahelyteremtés nemzetgazdasági miniszter Vinnai Győző KDNP Fidesz indiai beruházás Nagy Bálint Varga Mihály telephely Alkaloida Vegyészeti Gyár Zrt. Quick 2000 Kft. Sun Pharma munkahely Tiszavasvári