nemzetgazdasági miniszter

Varga Mihály: legyen reális alternatíva az elektromos autó

A kormány szeretné elérni, hogy minél több embernek reális alternatíva legyen az elektromos autók használata Magyarországon, és azt is, hogy az autóipar elmozduljon az elektromos autók irányába is - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szombaton Budapesten.
2015.11.14 Olvasási idő:

Varga: tovább kell csökkenteni az államadósság szintjét

A következő években tovább kell csökkenteni az államadósság szintjét - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán Budapesten a Magyar Közgazdasági Társaság rendezvényén a Budapesti Corvinus Egyetemen.
2015.04.15 Olvasási idő:

Jövő évre 5,6 milliárd forintos bevétel várható a játékkaszinókból

Az öt fővárosi játékkaszinó várható befizetése 2015 végig várhatóan 4,1 milliárd forint lesz, míg a soproni, debreceni és nyíregyházi kaszinóké 1,5 milliárd forint.
2014.09.21 Olvasási idő:

Átadták Tiszavasváriban a Quick 2000 134 millióért felújított telephelyét

A nemzetgazdasági miniszter szerint fontos a munkahelyteremtés folytatása, éppen ezért a mostani hétéves uniós beruházási ciklusban a rendelkezésre álló források 60 százalékát fordítja gazdaságfejlesztésére az ország.
2014.09.20 Olvasási idő:

A parlagfű tüneteinek enyhítésére 25 milliárdot költünk gyógyszerekre

2013-ban azon társadalombiztosítási támogatással rendelhető gyógyszerekre, amelyek a parlagfű által okozott panaszok kezelésére is szolgálnak, közel 25,13 milliárd forintot fordítottak Magyarországon – közölte Varga Mihály. A nemzetgazdasági miniszter szerint ebből az összegből mintegy 6,23 milliárd forint esett a parlagfű virágzásának időszakára. Közel egymillióan lehetnek érzékenyek a parlagfűre.
2014.07.26 Olvasási idő:

Mégsem járt le a régi kasszák ideje?

Zavart keltett a hír, amely szerint a nemzetgazdasági miniszter új rendeletének hatályba lépésével a régi pénztárgépek már nem használhatók, mivel az ezekkel adható bizonylatok már nem felelnek meg az új előírásoknak. Az Országos Kereskedelmi Szövetség más állásponton van.
2014.07.02 Olvasási idő:

Pénztárgépek: Nem tervezik a kompenzáció határidejének meghosszabbítását

A kormány nem tervezi az állami támogatás igénybevételére nyitva álló határid ő újabb módosítását – közölte Varga Mihály a parlament honlapján. Az MSZP-s Tóth Bertalan szerint mintegy 35 ezer vállalkozó több mint 40 ezer pénztárgépe után nem kapja meg a gépenkénti 50 ezer forintos támogatást, pedig önhibájukon kívül nem tudták azokat határidőre üzembe helyezni.
2014.06.25 Olvasási idő:

Varga: Nem lesz kihasználva a paksi szerződés teljes hitelkerete

Mivel a beruházás több elemének beszállítására is pályáztatás eredményeképpen kerül sor, várakozásaink szerint a teljes hitelkeret kihasználására nem lesz szükség – közölte a paksi hitelszerződéssel kapcsolatban a nemzetgazdasági miniszter. Jávor Benedek és Scheiring Gábor szerint a 10 milliárd euró kölcsön valójában egy giga devizahitel, a jelenlegi árfolyam akár 150 milliárd forinttal növelheti a tartozás összegét, ami a kamat összegével csak tovább halmozódik. Németh Lászlóné közölte, hogy a Paksi Atomerőmű kapacitás-fenntartása ügyében a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium nem kötött szerződést Kocsis Istvánnal.
2014.04.04 Olvasási idő:

Lista: Ennél a 31 intézménynél van költségvetési főfelügyelő, felügyelő

Jelenleg 31 hеlуеn, 16 fő lát el költségvetési főfеlügyelői, felügyelői feladatokat: 20 felsőoktatási, 5 egészségügyi, 4 kulturális és 1 szociális intézménynél, valamint а Nemzeti Foglalkoztatási Аlapnál – közölte a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály szerint a felügyelt intézményeknél javult a gazdálkodási folyamatok szabályozottsága, szigorodott a kötelezettségvállalások rendje.
2014.03.24 Olvasási idő:

Jelenleg 186 ezer forint a szolgálati járandóság átlagértéke

А legfrissebb adatok alapján 2014. januárban a szolgálati járandóság mértéke átlagban mintegy 186 ezer forint volt – közölte a parlament honlapján a nemzetgazdasági miniszter. Tavaly összesen 39,3 ezren kaptak szolgálati járandóságot, átlagban 181 ezer forint értékben. 2012. január 1-től az 1955-ben vagy azt követően született, szolgálati nyugdíjban részesülő személyek szolgálati nyugdíját szolgálati járandóságként kell továbbfolyósítani, ami Harangozó Tamás szerint ez 16 százalékos levonást jelent a számukra.
2014.02.21 Olvasási idő: