Világgazdaság

Stabil növekedést jelez az iparosodott országokban az OECD

Stabil növekedési lendületet jelez előre az iparosodott országokban az OECD gazdasági trendfordulók előrejelzésére alkalmazott CLI (Composite Leading Indicators) konjunktúramutatója.

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) havi rendszerességgel kalkulált indikátora a növekedés erősödő lendületét jelzi az euróövezetben, ezen belül is elsősorban Franciaországban és Olaszországban.

Az OECD-térségre vonatkozó indikátor márciusban 100,1 pontra csökkent a februári és januári 100,2 pontról. Az euróövezet indikátora 100,7 pont volt márciusban, megegyező a februárival és magasabb a januári 100,6 pontnál.

Az Egyesült Államokban a növekedési lendület gyengülésének jeleit mutatta ki az OECD, megjegyezve, hogy ez nagy valószínűség szerint átmeneti hatású tényezőknek tulajdonítható. Az Egyesült Államok mutatószáma 99,6 pontra csökkent márciusban a februári 99,8 pontról és a januári 100,0 pontról.

A CLI mutatók a növekedési lendület gyengülésére utalnak Kanadában, Kínában, Brazíliában és Oroszországban is.

Tavaszi ülésszak - Vita Magyar Nemzeti Bank (MNB) kutatás Vállalati jelentések sport Nyugdíjkérdés Magyarországon konjunktúramutató Lázár János Ukrajna Oroszország Elemzői vélemények oktatás repülés Reklám és Média Részvénypiacok MSZP-ügyek Élelmiszerpiac A munka világa hitel Költségvetés 2016 konferencia Befektetési lehetőségek Varga Mihály Európai Unió ebola Korábbi konferenciák OECD infokommunikáció Egészségügy - Gyógyítás Adórendszer Magyarországon