Világgazdaság

Budapesten szavaznak a legkevesebben, Bács-Kiskun a legaktívabb

Hajszállal elmarad a részvétel délelőtt 9 órakor a 2008-astól.

Folyamatosan frissülő cikkünket a népszavazásról itt olvashatják.

Délelőtt 9 órakor 7,25 százalékos a részvétel a népszavazáson. Ez valamivel kevesebb, mint 2008-ban ilyenkor, azon a népszavazáson 7,66 százalék voksolt reggel. Érdemes ezt az adatot is fenntartásokkal kezelni: 2003-ban, amikor végül nem lett meg az 50 százalékos részvétel (az akkori szabályok szerint még nem is kellett) ugyanekkor már 7,68 százalékon álltak.

A legtöbben Bács-Kiskun megyében voksoltak, egész pontosan 8,92 százaléknyian. Békésben 8,78, Jász-Nagykun-Szolnok megyében pedig 8,73 százalékos a részvétel. A legkevésbé aktívak a budapestiek voltak reggel, 9 óráig 4,85 százalék voksolt - ebből hiba volna már most levonni azt a következtetést, hogy Budapesten a legsikeresebb a bojkottkampány, megszokott, hogy a fővárosban mennek el a legkevesebben szavazni reggelente. Az országos adatokat az északkeleti megyék húzzák még le, Borsodban 6,33, Szabolcsban pedig 6,79 százalékos a részvétel.

A következő adatokat délelőtt 11-kor összesítik.

Theresa May érvényességMenekültek Vodafone szavazás migráció tech makroadatok bevándorlás Külföldi lapvélemények Orbán Viktor Népszavazás AXA Bank Europe trafiktörvény energetika makromutatók A munka világa Tarlós István menekült Európai Unió migráns Fidesz-ügyek