Zöldgazdaság

Áder János: a városok a klímavédelem kulcsszereplői

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésében, a döntő szerep a városokra hárul, a kibocsátás 70 százalékáért ugyanis ezek felelnek.

A klímavédelemben a kulcsszerep a városokra hárul – jelentette ki Áder János köztársasági elnök hétfőn, miután hivatalában fogadta Tarlós István Budapest főpolgármesterét és a Megyei Jogú Városok Szövetségének (MJVSZ) tagjait.

Áder János köztársasági elnök nyilatkozik a sajtónak Tarlós István főpolgármesterrel és a megyei jogú városok képviselőivel folytatott találkozóját követően a Sándor-palotában. Az államfő a nemzetközi klímavédelmi együttműködésben való részvételről tárgyalt a főpolgármesterrel és a megyei jogú városok képviselőivel
Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Ahhoz, hogy eredményesek legyünk az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésében, a döntő szerep a városokra, különösen a nagyvárosokra hárul.

A kibocsátás 70 százalékáért ugyanis ezek felelnek

- mondta az államfő.

Az Under2 nemzetközi klímavédelmi együttműködésről szóló tárgyalás után Áder János közölte: Budapest 2015-ös belépése után most az MJVSZ tagjai is egyhangúlag úgy döntöttek, hogy csatlakozni kívánnak az mozgalomhoz.

Áder János Under2 klímavédelem MJVSZ
Kapcsolódó cikkek