Zöldgazdaság

A méhek érdekében működik együtt a Fiskars és a Pilisi Parkerdő

A Fiskars támogatásával több száz fát ültet és egyéb méhbarát fejlesztéseket is hoz létre az erdőkezelő.

Budakeszi közelében 200 őshonos, virágzó fát és cserjét ültet a Pilisi Parkerdő, ezen kívül két méhecske hotel és kaptár is létesül – olvasható a Parkerdő sajtóközleményében.

A kezdeményezés a Fiskars támogatásával valósul meg. Az erdőkezelő és a vállalat kezdeményezése a méhek és a más beporzó rovarok csökkenését kívánja megállítani.

Fotó: Philippe HUGUEN / AFP

A kiválasztott erdőterületen jelenleg is folyik a program mely a méhek segítségével növelné a fajgazdagságot. A 2014-es fagykár miatt megritkult, fél évszázada telepített feketefenyő állományt a Parkerdő többféle tölgy, szil, juhar, kőris és berkenye fák csemetéivel frissíti.

Ezek mellé kerülnek virágzó, a méhek számára fontos fa- illetve cserjefajok is.

Az egészséges erdei ökoszisztémának feltétele és része a méhek jelenléte, értékes munkássága.

– mondta a kezdeményezésről Dr. Csépányi Péter, a Pilisi Parkerdő Zrt. erdőgazdálkodási és természetvédelmi vezérigazgató-helyettese.

A kezdeményezés része a Fiskars nemzetközi Válljunk méhmentővé programjának, melynek kapcsán Barbara Rossmann, a Fiskars regionális programigazgatója méhbarát növények ültetésére szólítja fel a lakosságot, melyeket akár a teraszon vagy az ablakpárkányon is megtehetünk.

Pilisi Parkerdő Zrt. beporzók méhek Fiskars
Kapcsolódó cikkek