Zöldgazdaság

Sok nagyvállalat még nem foglalkozik a klímavédelemmel

A tudósok szerint az üvegházhatású gázokat globális szinten legalább 45 százalékkal kell csökkenteni 2030-ig, hogy a párizsi klímavédelmi egyezménybe foglalt célkitűzéseket az évszázad közepéig teljesíteni lehessen, és a katasztrofális mértékű felmelegedés elkerülhető legyen – írta a Reuters.

Ugyanakkor a 250 legnagyobb kibocsátócég közül 41 csupán most méri fel károsanyag-kibocsátását, anélkül, hogy konkrét klímavédelmi célokról döntött volna

– derült ki a Signal Climate Analytics kutatóintézet elemzési adataiból.

Fotó: Shutterstock

Bár a 250 cég közül többen rendelkeznek célkitűzéssel 2050-re, csupán 11 százalékuk tűzött ki rövid távú terveket 2030-ra. A cégek együttesen a globális kibocsátás egyharmadáért felelős.

A cselekvés felgyorsítása érdekében a G7 csoport tehetősebb országai támogatták azon törekvéseket, melyek arra kényszerítenék a cégeket, hogy közzétegyék a klímára gyakorolt hatásukat, nyomást gyakorolva rájuk ezáltal.

Az alábbi linken található diagramok az egyes szektorokban jelen lévő legnagyobb károsanyag-kibocsátó cégeket és klímavédelmi törekvéseiket jelenítik meg: Utilities, Transportation, Materials, Energy, Capital goods, Consumer goods, China, India, Other Energy companies.

károsanyag-kibocsátás nagyvállalat Exxon Mobil
Kapcsolódó cikkek