Agrár

A Heineken megtámogatja a magyar komlótermesztést

Mintegy 30 millió forinttal támogatja a sörgyártó a hazai komlótermesztés újjáélesztését.

Stratégia együttműködési megállapodást kötött a magyar komlótermesztés újjáélesztése érdekében a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Heineken Hungária Zrt., a vállalat 30 millió forinttal támogatja a programot – mondta Nagy István agrárminiszter kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Nagy István agrárminiszter beszél, miután stratégia együttműködési megállapodást kötött a magyar komlótermesztés újjáélesztése érdekében a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Heineken Hungária Zrt. az Agrárminisztériumban
Fotó: MTI/ Bruzák Noémi

A miniszter az aláírási ceremónián azt mondta, hogy a kormány felelős a vidéken élőkért és számukra megélhetést szeretnének biztosítani. Hozzátett, hosszú távú cél, hogy

mintegy 50 ezer ember átkerüljön a programból az agráriumba.

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta, hogy a Heineken támogatásával megvalósuló komlóültetvény szorosan kapcsolódik a segélyszervezet kastélyosdombói modellprogramjához. A Barcsi kistérségben immár nyolc éve zajló nagyszabású szociális projekt hátrányos helyzetű családoknak kínál kiutat a szegénységből. A támogatásnak köszönhetően a segélyszervezet egy hektáron kezdheti meg a komló termesztését, amelynek gondozásával és szüretelésével a hátrányos helyzetű családok munkalehetőséghez jutnak – tette hozzá.

Az első a versenyképesség növelése

Az uniós gazdákkal szembeni hatékonyságbeli lemaradás megszüntetése kiemelt feladata lesz a mezőgazdasági kormányzatnak, amely arra is figyelni fog, hogy minél többen meg tudjanak élni a mezőgazdaságból – derül ki Nagy István agrárminiszter Világgazdaságnak adott interjújából.

 

komlótermesztés agrárium mezőgazdaság
Kapcsolódó cikkek