BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Eredményes BVG-árverés

Eredménnyel zárult a felszámolás alatt lévő Budapesti Vegyipari Gépgyár megmaradt ingatlanára kiírt tegnapi árverés -- mondta lapunk érdeklődésére Somorjai Béla felszámolóbiztos. Az ingatlan kétharmada korábban 221 millió forintért kelt el, megmaradt harmada pedig most 155 millióért.

A Budapesti Vegyipari Gépgyár (BVG) értékesítésére kiírt első októberi árverés, vevőjelölt híján, eredménytelen volt. A november közepén megtartott licitáláson viszont már öt érdeklődő vett részt, s végül sikerült az ingatlan kétharmadát értékesíteni 221 millió forintért. A vevő egy építésszervező kft. volt, mely nem titkolta, hogy befektetési szándékkal vásárolt, s az ingatlant továbbértékesítésre szánja. Tegnap a fennmaradó egyharmad részt -- amely termelőüzemeket, -berendezéseket foglal magában -- sikerült értékesíteni 155 millió forintos áron. A licit nyertese a Pillér 2000 Építőipari Kft. lett, mely Somorjai Béla tudomása szerint a megvett ingatlanon termelni akar, s elképzelhető, hogy az ott dolgozóknak is munkát ad majd.
Az árverésen részt vett a BVG telephelyét bérlő Ganz Híd-, Daru- és Acélszerkezet-gyártó Rt. is, de alulmaradt a licitáláson. Érdeklődésünkre Somorjai Béla elmondta, év végén készítenek majd egy közbülső mérleget, s akkor derülhet ki, hogy a hitelezői igények kielégítésére mennyi pénz marad. Az előzetes számítások szerint az nem lesz túlságosan nagy összeg.

Eredménnyel zárult a felszámolás alatt lévő Budapesti Vegyipari Gépgyár megmaradt ingatlanára kiírt tegnapi árverés -- mondta lapunk érdeklődésére Somorjai Béla felszámolóbiztos. Az ingatlan kétharmada korábban 221 millió forintért kelt el, megmaradt harmada pedig most 155 millióért. H. É.-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.