Pillanatnyilag nincsenek arra vonatkozó tervek, hogy a General Motors európai kapacitáscsökkentése a szentgotthárdi Opel gyárat negatívan érintené -- jelentette ki lapunk kérdésre Dános András, az Opel Hungary/Opel Southeast Europe pr vezetője. Mint hozzáfűzte, hogy a motorgyár jelenlegi teljesítményére szüksége van a márkának. A GM ugyanis -- más nagy gyártókhoz hasonlóan -- csupán a kihasználatlan kapacitásokat építi le, és átszervezi a termelést. Szentgotthárdon viszont amúgy is igen karcsú a szervezet, ezért lehet a gyár a legtermelékenyebb egység a világon. Emellett arról sem szabad megfeledkezni, hogy a GM-FIAT szövetség eredményeként létrejövő vegyes vállalathoz három hónp múlva csatlakozik a szentgotthárdi egység, s ez a vállalat a világ egyik legnagyobb gépkocsimotor- és sebességváltó-előállítója lesz.
A szentgotthárdi gyárban az idei gépkocsimotor termelés eléri az 500 ezer darabot. A tervek szerint 2001-ben fejeződik be az a 280 millió márkás beruházás, amelynek eredményeként az Opel Hungary 250 ezer CVT típusú sebességváltót gyárt majd évente.
A nyugat-európai autópiac idei általánosan gyengébb eladási statisztikái, a GM egyes országokban elszenvedett különösen nagy térvesztése és az egyre kisebb modellek irányába elmozduló kereslet a harmadik negyedévben 181 millió dolláros veszteséghez vezetett a cégnél. A cég helyzetét rontotta az autóárakra nehezedő egyre nagyobb nyomás is. Mivel a piaci folyamatokban előrejelzések szerint változás nem várható, a GM a negyedik negyedévben tovább romló eredményt vár.
Az átalakítás célja most az, hogy az új üzletmenettel olyan megtakarításokat érjen el a cég, mely újra pozitívra fordítaná mérlegét. A program részeként az angliai Vauxhall gyár alapvetően változtat működésén. A Vectrákat gyártó lutoni összeszerelő üzemben 2001 elejétől már csak egyműszakban dolgoznak majd, a modell gyártásának 2002 első negyedéves tervezett beszüntetése pedig az üzem bezárását is jelenti. A fennmaradó lutoni egységek elsősorban a terepjáró modellekre koncentrálnak ezután, a személyautó-gyártás pedig Ellesmere Portra korlátozódik Angliában. A tervek szerint így Lutonba kerül az új középkategóriájú Vivaro családi autó és a Frontera gyártása is. Ellesmere Port fő terméke továbbra is az Astra marad, de vizsgálják a Vectra utódjának számító modell itteni elhelyezésének lehetőségeit is.
A korábban bejelentett átszervezésekkel együtt ezek a változások 2004-ig több mint 400 ezerrel csökkentik a GM európai gyártókapacitását. A marketing és értékesítés illetve a bérekre fordított összeg 2001-re előrejelzett 10 százalékos csökkentése 18 hónapon belül 5 ezer fős leépítést is jelent. Külön megtakarításokra számít a társaság a FIAT-tal nemrég kötött alapanyag beszállítási szerződés kihasználásából.
Az átszervezések az Opel-Vauxhall modellek jövőjét sem hagyják érintetlenül. Biztossá vált például, hogy az Opel már nem építi meg az Omega V8-as verzióját, a szintén a General Motorshoz tartozó Saab ezzel ellentétben jelentősen bővíteni fogja modellválasztékát.
A GM ugyanakkor nem hagyott fel a Dewoo Motor (egy részének) megvásárlásáról. Különösen azért nem, mert ezzel megvethetné lábát a 900 ezres dél-koreai piacon, ahol külföldi gyártók tavaly 2500 kocsit adtak el, miközben 340 ezer Daewoo személy- és haszonjármű talált gazdára.