BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szellemes magyar cégelnevezések

Közzétették Az én cégérem mottóval hirdetett országos verseny győzteseit. Az esemény megrendezését a magyarországi Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) anyagilag is támogatta.

Az én cégérem mottóval közzétett pályázaton (amelyet az Európai Iparkamarai Charta Vállalkozás- és Közösségfejlesztő Egyesület ez év elején hirdetett meg) kizárólag a magyar nyelv szabályainak megfelelő ötletes, a tevékenységet legjobban tükröző cég- és termékelnevezés beküldésével lehetett részt venni. 532 névjavaslat érkezett; az első szűrést a MÚOSZ gazdasági érdekvédelmi szakosztályának újságírói végezték. Az anyanyelvi bírálatot Balázs Géza nyelvész, az Anyanyelvápolók Szövetsége elnökségének tagja, a szakmai zsűrit Draveczky Balázs kultúrtörténész, a MKVM főigazgatója vezette. A középdöntőbe 65 név került.
A következő tíz legtalálóbb, legkifejezőbb cég-, illetve üzletnév tulajdonosai részesültek oklevélben és díjban: Árgus-Szem Biztonsági és Magánnyomozó Kft., Barangoló telefon-hívókártya, Csirke-Fogó baromfibolt, Deákné vászna rövidáru-, méteráru-szaküzlet, Ebadta kutyakozmetika, Foxi Taxi kisállatszállító vállalkozás, Hideg Burkoló szendvics- és salátabár, Megcsí-PiPi sültcsirke-gyorsétkező, Rézkatlan Kft. szeszfőzde.
A díjakat az itteni Amerikai Kereskedelmi Kamara biztosította. Fáth Péter ügyvezető igazgató szerint az AmChamnek -- nevével ellentétben -- számos magyar cég is a tagja, köztük kisvállalkozások, amelyek boldogulását sokoldalúan igyekeznek felkarolni.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.