A DaimlerChrysler és a Mitsubishi közös autó gyártását tervezi Hollandiában, pillanatnyilag a motorgyártásnak keresnek helyet. Kelet-Németország, illetve Magyarország merült fel a mintegy 200 millió eurót igénylő, s 500-600 fő számára munkahelyet teremtő beruházás számára -- számol be a Reuters.
Januártól Magyarországon is kapható a Japánban egy éve piacon lévő új Suzuki kisautó, a 3,6 méter hosszú Ignis, amelyet hazájában Swift néven forgalmaznak.
Ám miután január elsejétől megszűnik a szabadkereskedelmi partner országokból (EU, CEFTA, EFTA, Törökország) származó autók vámja, a Japánban készülő Ignis 13 százalékos vámhátrányban lesz a fenti régiók gyártmányaival szemben. Értesüléseink szerint az 1300 köbcentis ötajtós autó ára 3 millió forint körül lesz, a légkondicionálós, négykerék-meghajtású kivitel pedig közel 4 millió.
Elképzelhető, hogy a viszonylag magas ár miatt a Suzuki komoly európai érdeklődés esetén egy-két év múlva ezzel a modellel váltja föl a Swiftet az esztergomi gyártósoron.
A Magyar Suzuki Rt. erre az évre 90 ezer autó gyártását tervezte, amiből 30 ezret szánt a belpiacra. Az elmúlt évben 68,1 ezer gépkocsit gyártott (3,3 százalékkal többet, mint 1998-ban), s ebből 35,5 ezret exportált. Ez év november végéig 70 ezer járművet gyártott, amiből 44 ezer került külföldre -- tájékoztatta lapunkat Tihanyi Tamás, a társaság pr-vezetője. Miután a fenti mennyiség két műszakban készült, a jövőre tervezett mintegy 20 ezres termelésnövelés sem kíván pótlólagos beruházásokat.
A sorozatgyártás februári megkezdése óta november végéig 27 ezer Wagon R+ készült. Ám mivel ebből Magyarországon csupán 4 ezer kelt el, a gyár jövőre növelni szeretné a belföldi eladásokat.
Az rt. nettó árbevétele mindazonáltal várhatóan meghaladja a 100 milliárd forintot a tavalyi 91,6 és az 1998-as 87,152 milliárd után.