A kép ugyan kissé csalóka, de az bizonyos, hogy az elmúlt három hét egyértelműen Zámbó Jimmyé volt a nyilvánosságban. A múlt szombati temetésen sokkal kevesebben vettek részt, mint előzetesen várható volt (becslések szerint 7-10 ezren mentek el Csepelre a beharangozott 60-100 ezer helyett), a Jimmyvel korábban is sokat foglalkozó orgánumoknak azonban minden várakozáson felüli növekedést hozott a január.
Az adatokból az a következtetés szűrhető le, hogy a Jimmyt leginkább "futtató" sajtótermékek profitáltak legjobban a tragédiából és az ezt követő emlékezésdömpingből. A nyomtatott sajtóban a Blikk viszi el a pálmát. Tavalyi átlagosan 105 ezres, decemberi 113 ezres záró példányszáma már a halál másnapján 121 ezerre nőtt, a következő napon pedig beállította a 154 ezres csúcsot. Az eddigi három hét átlag 147 ezer körüli eladott példányt eredményezett. A Vasárnapi Blikk 2000. évi átlaga 115, decemberi teljesítménye 124 ezer volt, amely átlag 150 ezerre emelkedett; a temetés utáni napon valószínűleg 170-180 ezer darab kelt el belőle. A szintén Ringier-tulajdonú Mai Nap legalább 20 százalék növekményével együtt tehát az átlag hétköznapi 200 ezerrel szemben 250 ezer körüli bulvárlap kelt el.
A forgalomnövekedés ennél azonban nagyobb, mert például a Blikk megszokott 20-25 százalék remittendája öt százalék körülire esett. Szintén a Blikk kiadványa volt a Blikk Extra, a Jimmyről megjelent 16 oldalas, színes, mélynyomású különkiadvány, amelyből utánnyomással körülbelül 250 ezer fog elkelni. Hirdetési többletbevétele nem származott a kiadónak -- mondta el Pető Endre, a Ringier-H ügyvezetője --, részben kegyeleti okból: a Blikk Extrába nem szerveztek reklámot.
Csúcsdöntögető volt a Jimmy körüli felhajtás a televíziókban is. Az életében az RTL Klub házi sztárjának számító énekes halálával kapcsolatban e csatorna igyekezett a legtöbb nézőt magához vonzani. A temetés közvetítésére kizárólagos jogot szereztek a családtól. A szombat déli időben kiugróan sokan, átlagosan két és fél millióan nézték az élő adást, mind a teljes népességben, mind a 18--49 évesek között elsöprő arányban (78, illetve 75 százalékban) az RTL-t választották a televíziózók. (Az esti összefoglalót már 2,8 millióan követték figyelemmel.)
Az abszolút rekordot a Tv 2 érte el, a halál hetében a Dáridó helyére tett emlékműsort a négy éven felüliek közül 3,3 millióan látták, amely 60 százalék közönségrészesedés. A csatornának a temetésről készített, érthetően jóval szegényesebb tartalmú beszámolójára átlagban csak 1,3 millióan voltak kíváncsiak, s szintén a Tv 2 egyik pénteki egyórás összeállítása mondhatott a magáénak a "Jimmy-átlagtól" elmaradó nézettséget, 1,8 millió főt. A Magyar Televízió viszont valószínűleg utóbbi időbeli legsikeresebb műsorát sugározta a tragédia estéjén. A viszonylag késői óra ellenére másfél millióan nézték meg a Kettesben ismétlését. A köztévé másik emlékműsora már a szokásoshoz közeli, bár az átlagot meghaladó nézettséget, 9,6 százalékot, 875 ezer főt produkált.