A Corvin máig sem szabadulhatott meg 1966-ban kapott bádogruhájától, s teljes felújítás helyett csak átrendezték a több mint nyolcezer négyzetméter eladóterű, de jelen térbeosztásával a korszerű igények kiszolgálására alkalmatlan áruházat, bár az átrendezés már jól érzékelhető forgalomnövekedést hozott.
Pedig a viharos történelmet látott ház -- amely jóvátételként 1948--52 között még a Szovjet Javakat Kezelő Hivatal kezelésében is volt -- rossz állapotban van.
A Centrum Rt. 1996-ban még azt tervezte, hogy a Corvin földszintjének és első emeletének modernizálása után a felsőbb szintek átalakítása következik, amely révén tízezer négyzetméterre nőhet az épület hasznos eladótere. A Corvinra egyébként az idő tájt 350 milliót költöttek, s akkor még egymilliárd forintra lett volna szükség, hogy a terveken rögzített végleges változat kialakulhasson.
Mivel a cég nem talált megfelelő szakmai befektetőt, 500 millió forint értékben Centrum Corvin-kötvényt bocsátott ki, hogy megkezdődhessen a Corvin teljes épületgépészeti felújítása.
A Centrum Áruházak Rt. a munka folyásáról azután nem adott tájékoztatást, a Skála- és a Centrum-hálózat összeolvadása után azonban az S&C Áruházlánc Rt. nemrégiben leköszönt vezetője, Imre István két éve úgy nyilatkozott lapunknak, hogy a bruttó 19 ezer négyzetméteres áruház felújítása a korábban feltételezettnél komolyabb feladat, ezért semmiképpen sem kívánják elkapkodni a döntést. Ezért egy olyan terv különféle aspektusait vizsgálták, mely szerint csupán a főfalak megtartásával 25 ezer négyzetméteresre bővítenék a Corvint -- megfelelő parkoló biztosításával. Tervek készültek 2-5 milliárdos beruházásokról, de a tőkeínség miatt csak kisebb kozmetikázásokra futotta.
Vadász Gusztáv, az S&C Áruházlánc Rt. vezérigazgató-helyettese lapunknak elmondta, tavaly több befektetővel is tárgyalt a cég, de nem született megállapodás.
Azzal kapcsolatban, hogy a holland C&A áruházlánc Nagy-Britannia és Németország után Kelet-Európában kíván terjeszkedni, s első két áruházát még az idén megnyitja Lengyelországban, Vadász Gusztáv kijelentette: jó lenne, ha találnának egy jó hátterű szakmai befektetőt, de jelenleg nem folynak erről tárgyalások.