A düsseldorfi székhelyű Henkel konszern komolyan "jegyzi" a magyarországi Henkel-gyártóhelyeket, hiszen miközben a multik világszerte csökkentik a gyártóhelyek számát, nálunk bővül a termelés -- emelte ki Fekete István. Elmondása szerint ebben az játssza a legfontosabb szerepet, hogy a magyarországi üzemek nagy hatékonysággal termelnek.
Az elnök-igazgató tájékoztatása szerint az idén fordulat várható a Henkel Magyarország Kft. értékesítésében. Míg tavaly a forgalom bővülésének a motorja -- a korábbi évekhez hasonlóan -- az export volt, az idén a vásárlóerő növekedésének köszönhetően a belföldi értékesítés lehet, megalapozva az ez évre tervezett legalább 10 százalékos árbevétel-növekedést. Az elnök-igazgató szerint a Henkel felkészült rá, hogy a belföldi forgalom bővülését magyarországi termeléséből biztosítsa.
A kft. tavaly 39 milliárd forint árbevételt ért el, 30 százalékkal nagyobbat az egy évvel korábbinál. Exportja -- amely az értékesítés egyharmadát teszi ki -- megduplázódott, és az 1999. évi 6,5 milliárd forintról 13 milliárdra nőtt.
A Henkel 160 millió forintos beruházással épít üzemet és raktárcsarnokot Körösladányban, ezáltal 10-15 százalékkal bővül a gyártókapacitása a mosó- és tisztítószer-üzletágban.