A négyfős vezetés tulajdonában lévő Garzon Bútor Rt. tavalyi 2,4 milliárdos bevételének majdnem 90 százalékát az irodabútorok jelentették, 300 millió forint értékben pedig egészségügyi bútorokat gyártottak.
A cég azonban a mostani kettő mellett további három területre kíván betörni: iskolák, szállodák berendezését vállalja, és vissza kívánja hódítani a kilencvenes évek közepén elvesztett lakossági ügyfeleit is. Nagy Alajos elnök-igazgató lapunknak elmondta: 15 éve a forgalom java részét még ez utóbbi piac adta, a fizetőképes kereslet csökkenésével párhuzamosan azonban a megrendelések is apadni kezdtek. A tendenciát felismerve "álltak rá" irodabútorok gyártására, s döntésüket az idő igazolta.
A Garzon tavalyi bevétele 20 százalékkal magasabb volt az 1999-esnél, s az idén további 12-15 százalékos bővülést várnak.
Mindehhez folyamatos fejlesztésre is szükség van: ez évben például az Offisys nevű felső középkategóriájú bútorcsaláddal lépnek piacra. A könnyen variálható, laminált lapból vagy dekoritlemezből készített garnitúrát elsősorban nemzetközi cégeknek, sikeres magyar vállalatoknak szánják, és reményeik szerint a magas minőségi követelményt támasztó közbeszerzési pályázatokon is eredményesen szerepelnek majd vele.