Ahhoz, hogy a távközlési piacon ne legyen szükség átmeneti szabályozás kidolgozására, a parlamentnek még tavasszal el kell fogadnia az egységes hírközlési törvényt -- húzta alá a Híf elnöke. Még most is vita folyik arról, hogy egy kerettörvény, vagy egy részletes jogszabály szolgálja-e legjobban a sokoldalú érdekeket. A Híf elnöke úgy látja, a törvényjavaslat jelenlegi állapotában a piaci viszonyok meghatározására alkalmas, a részletezést hagyjuk a végrehajtási rendeletekre.
Bár az elektronikus aláírással kapcsolatos jogszabály véglegesítése nem ennyire sürgető, de az üzleti világ itt is várja a nyitást, ahogyan az államigazgatás is. Ám az elnök szerint ennek széles körű elterjedéséhez több tízmilliárdos fejlesztésekre lesz majd szükség.
Az új törvények befolyásolják a hírközlési hatóság életét is. Az engedélyezés szerepét egyre inkább a felügyeleti, nyilvántartási, ellenőrzési feladatok veszik át. Az ehhez igazodó szervezet kialakításához azonban csak a törvények kihirdetése után lehet nekilátni, vagyis még nem látható, hogy az átszervezés hogyan érinti a mai létszámot. Ám valószínűleg az eddiginél kevesebb emberrel látják majd el a felügyeleti feladatokat -- válaszolt lapunknak Frischmann Gábor.