A Microsoft kedden az amerikai legfelsőbb bírósághoz fordult, hogy az semmisítse meg a fellebbviteli bíróság által hozott ítéletet, amely szerint a szoftveróriás visszaélt monopolhelyzetével a személyi számítógépek operációs rendszerének piacán.
A versenyfölénnyel való visszaélést kimondó ítélet megszüntetése mellett a Microsoft külön beadvánnyal is fordult a legfelsőbb bírósághoz. Ebben arra kérte a testületet, hogy szüntesse meg azt a döntést is, amely az elsőfokú bíróságot a Microsoft jövőbeni esetleges versenyellenes lépéseinek megakadályozását célzó intézkedések kidolgozására szólítja föl. A szoftvercég jogi képviselői szerint a fellebbviteli bíróság tévedett, amikor nem utasította vissza a Jackson bíró által vezetett elsőfokú bíróság minden megállapítását, pedig a bíró elfogultságból a per ideje alatt is engedélyezett titkos interjúkat.
Bár a szoftvervállalat nyilvánosan az ügy mihamarabbi megoldása mellett tesz hitet, szakértők arra is felhívják a figyelmet, hogy a társság érdekelt lehet az ügy októberi ülésszakra halasztásában, hiszen éppen abban a hónapban készül piacra dobni új operációs rendszerét, a Windows XP-t.