Cégvilág

Görögországban rekedt utasok

Várhatóan ma érkeznek haza azok az utasok, akik a Calippo Kft. meghibásodott autóbusza miatt Görögországban rekedtek szerda éjjel. A mentő busz csak tegnap délben érkezett. A járművön öt turisztikai iroda, közöttük a Bella Tours és a Dias-Zeus ügyfelei utaztak. Az utasok kártalanításáról később egyeztetnek.

Műszaki hiba miatt nem tudta folytatni útját szerda éjjel az az autóbusz, amely a Bella Tours, a Personal Tours, az Euro Tours, az Öt Kontinens Utazási Iroda és a Dias-Zeus utasait hozta volna haza Corfuról. Az autóbuszos szállítással foglalkozó Calippo Kft. járműve a szárazföldi részen, a hajóállomástól 90 kilométerre robbant le -- közölte lapunk érdeklődésünkre Vas Lászlóné, a Bella Tours ügyvezető igazgatója. Az autóbuszt próbálták a helyszínen megjavítani, ám ez megfelelő alkatrész híján nem sikerült.
A Calippo Kft. egyébként korábban a tavaly csődbe ment Jorgos Travel utasait szállította. A Dias-Zeus 100 százalékos tulajdonosa Georgiosz Nanakosz görög üzletember, aki résztulajdonosa volt a Jorgos Travelnek. (A Dias-Zeust 1997-ben alapították kétmillió forintos alaptőkével. A cég tavaly vásárolta meg a Jorgos Travel egykori, Károly körúti irodáját.)
A Bella Tours szerda éjjel valamennyi partnerét és az összes autóbusz-társaságot felhívta, hogy segítséget kérjen, de próbálkozása eredménytelen volt. Az utasokat szállodában sem tudták elhelyezni, mivel a főszezonban nincs olyan szálló, ahol ennyi üres szoba lenne. Mint Vas Lászlóné elmondta, a Dias-Zeus megígérte, hogy két kisebb buszt még az éjjel elindít. Ezzel szemben a társaság a saját utasaiért taxit küldött, és a 14 ügyfeléből tízet az Olympic Airways tegnapi járatával hazahozott.
A mentő autóbuszt a tegnap reggeli órákban indította el Korfuról a Bella Tours görög partnere, az Evergreen Holiday, így az utasok ma hazaérkezhetnek.
Kamarás Levente, a Dias-Zeus irodavezetője arról tájékoztatott, hogy ők még szerda éjjel találtak rendelkezésre álló autóbuszt, mivel azonban a Bella Tours nem küldött írásos megrendelőt, ezért azt nem tudták elindítani. Ezt cáfolja Vas Lászlóné, aki szerint a Dias-Zeusnak nem lett volna szabad diszkriminációt alkalmazni az utasokkal szemben. Az utasok kártalanításáról később egyeztetnek a Calippo Kft.-vel.

Várhatóan ma érkeznek haza azok az utasok, akik a Calippo Kft. meghibásodott autóbusza miatt Görögországban rekedtek szerda éjjel. A mentő busz csak tegnap délben érkezett. A járművön öt turisztikai iroda, közöttük a Bella Tours és a Dias-Zeus ügyfelei utaztak. Az utasok kártalanításáról később egyeztetnek. F. E. E.-->

Értesüljön a gazdasági hírekről első kézből! Iratkozzon fel hírlevelünkre!
Kapcsolódó cikkek