A GSM-ügyfelek száma júniusban 3,57 százalékkal nőtt összességében, szemben a májusi 4,82 százalékos emelkedéssel -- derül ki a HíF jelentéséből.
Az idei hatodik hónapban a Vodafone tudta legnagyobb arányban növelni magyar piaci részesedését, a májusi 6,83-ról 7,19 százalékra. A Westel Mobil részesedése 0,27 százalékkal csökkent, míg a Pannon GSM gyakorlatilag megőrizte pozícióját, csekély 0,09 százalékos csökkenésével. Az előfizetők számában mért piaci részesedést tekintve ugyanakkor a Westel Mobil továbbra is tartja 50 százalék feletti arányát és vezető helyét. A legtöbb ügyfélt gyűjtő cég júniusban 52,67 százalékot képviselt.
A magyarországi hálózatokon kezdeményezett és fogadott hívások száma az erőteljes májusi, 12 százalékot meghaladó növekedés után júniusban 2,46 százalékkal csökkent. A 40,15 százalékos piaci részesedésű Pannon GSM előfizetői arányukat tekintve több hívást kezdeményeznek, mint a két másik GSM-cég ügyfelei, hiszen az összes kimenő hívásból a pannonosok 40,94 százalékot képviselnek.