Szerdán hivatalosan is közölte a Bayer németországi központja, hogy nem adja el gyógyszergyártó részlegét -- mondta lapunk kérdésére Boehm János, a Bayer Hungária Kft. ügyvezető igazgatója. (Külföldi hírforrások szerint a cég továbbra is azt tervezi, hogy szeptember 26-án bevezeti részvényét a New York-i értéktőzsdére.) Ismeretes, hogy a cég a közelmúltban visszavonta Lipobay márkanevű, sztatin hatóanyagú koleszterincsökkentő szerének a forgalmazását. Ennek oka, hogy az amerikai gyógyszerhatóság 31 halálesetet hozott összefüggésbe a termékkel, annak izomkárosító hatása miatt.
A koleszterincsökkentő a vállalat gyógyszerforgalmának közel 8 százalékát tette ki, ezért a forgalomkiesést mással kívánják pótolni. Boehm János megerősítette: a szer hazánkban július 1-jén került föl a társadalombiztosító által támogatott orvosságok listájára. Ám a forgalmazásra Magyarországon nem került sor, e hónap végén érkezett volna az első szállítmány az országba.
Az orvosságok törzskönyvezését végző Országos Gyógyszerészeti Intézet igazgatóhelyettese az ügy kapcsán a gyógyszerek hivatalos alkalmazási előírásának betartására hívta föl a figyelmet. Borvendég János szerint a hazánkban leggyakrabban használt vérzsírcsökkentő szerek alkalmazási előírásában kivétel nélkül felhívják a figyelmet az izomkárosító mellékhatásra. Pados Gyula, a Szent Imre Kórház belgyógyász főorvosa szerint a gyógyszereket kizárólag orvosi konzultáció mellett szabad szedni, hiszen a kölcsönhatások súlyos szövődményekkel járhatnak. A Bayer-ügy kapcsán azonban helytelen lenne a természetes eredetű sztatinok szedését abbahagyni, hiszen bizonyított az infarktusmegelőző hatásuk -- mondta.