A Porsche Hungária Kft. a használtautó-piacon is meghatározó szereplő kíván lenni, ezért 12 értékesítési ponttal létrehozta a Weltauto hálózatot.
A rendszer adatbázisába kizárólag hat évnél fiatalabb és 100 ezer kilométernél kevesebbet futott járművek kerülhetnek, a forgalmazó pedig 12 hónap garanciát, illetve kedvező finanszírozási feltételeket kínál.
A munka a Röppentyű és Frangepán utca sarkán május végén elkészült, 1100 négyzetméteres multifunkciós létesítményben kezdődött, amelynek 5 ezer négyzetméteres telke a cég már meglévő telephelyéhez kapcsolódik, így egy háztömbnyi autócentrum jön létre. A kivitelezés költsége mintegy 200 millió forint volt, amely nem foglalja magában a szerviztechnológiai és egyéb berendezéseket.
Mátrabérci Sándor használtautó-értékesítési igazgató elmondta: a Weltauto szolgáltatással az új autók értékesítését kívánja segíteni a cég, hiszen a tapasztalatok szerint azoknál a kereskedőknél jó a forgalom, ahol használt autók vételére vagy beszámítására is van lehetőség. Hozzáfűzte, hogy a Weltauto szolgáltatást jelenleg az ország 12 márkakereskedése nyújtja, de a kereskedők köre a későbbiekben várhatóan bővül majd.
A program első két hónapjában már 150 használt gépkocsit értékesítettek, hosszú távon pedig évi 5-10 ezer ilyen jármű forgalmával számol a cég. Jelenleg a bevett használt gépkocsiknak csupán egyharmada kerülhet a Weltauto kategóriába.