Az Ericsson vezetése kérte munkatársaitól, hogy ahol csak lehet, takarékoskodjanak -- számol be a Bloomberg. Ne első osztályon repüljenek, taxi helyett busszal vagy vonattal menjenek a repülőtérre, s ne rendeljenek növényeket az irodák díszítésére. A vállalat vezetése leállított minden számítógép-vásárlást, kivéve, ha azt valamelyik divízió vagy marketingrészleg vezetője jóváhagyja. Kerülendők a reggeli, illetve ebéd környékén tartott megbeszélések, s ugyanez vonatkozik az újságok és folyóiratok előfizetésére, valamint a vetített képes prezentációkra. A híreket el lehet olvasni az interneten, a szemléltetést pedig meg lehet oldani adatsorokkal is -- áll a cég körlevelében.
A konkrét intézkedéseken túlmenően a társaság vezetése arra buzdítja a munkatársakat, hogy tegyenek további javaslatokat a rezsiköltség csökkentésére.
Az Ericssonhoz hasonló lépéseket tervez a Deutsche Bank is, amelynek vezetése felhívta a munkatársak figyelmét: a jövőben nem fizeti ki az éttermi számlákat, ha az nem üzleti jellegű, korlátozzák az utazásokat és a vállalati pénzből finanszírozott rendezvényeket. Ugyanezt tette még az idén áprilisban Svájc második legnagyobb bankja, a Credit Suisse Group, s egyebek mellett megtiltotta, hogy nagyszabású partikkal ünnepeljenek meg egy-egy sikeres üzletkötést.