Az elmúlt években Rétságon és környékén több külföldi cég telepedett le, három esztendővel ezelőtt a Tredegar Film Products épített ott gyárat. Az amerikai cég húszmillió dollár értékű beruházást valósított meg eddig Rétságon. A zöldmezős beruházást a cég önerőből hozta tető alá, a kft. az önkormányzattól adókedvezményt kapott. Az üzem intimbetétekbe, illetve pelenkákba kerülő műanyag fóliákat gyárt.
A növekvő piaci igények hatására a cégnél a közelmúltban egy újabb kapacitásbővítő beruházás indult el. Bindics Elek elmondta, hogy a két gépsor telepítése és az épületbővítés már befejeződött. A gépek -- ha nem is teljes kapacitással -- már üzemelnek. A társaság bővítette létszámát is, huszonhat szakképzett dolgozót vett fel, jelenleg a cég nyolcvan embernek ad munkát. Az évi több milliárd forintos forgalmat lebonyolító rétsági cégnek itthon a Procter and Gamble Hungary a legnagyobb partnere, de termékei eljutnak az USA-ba, Németországba, Olaszországba, Japánba és Törökországba is.
A Tredegar Filmnek világszerte tizennégy gyára van. Többségük az USA-ban és Dél-Amerikában található, egy éve nyitottak Kínában üzemet, Európában a rétságin kívül Hollandiában és Olaszországban van a cégnek gyára. Az ügyvezető igazgató hozzátette, a felmérések szerint az USA-ban stagnál, míg Európában növekszik a piac. A kereslettől függ, hogy a Tredegar Film Products Kft. mikor fog teljes kapacitással üzemelni.