Az Auchan Magyarország Kft. egy, illetve két hónappal a tervezett határidő előtt nyitja meg új hipermarketjeit Újpest és Dunakeszi határán, valamint Székesfehérváron.
A társaság első vidéki egysége novembertől fogadja a vásárlókat az M7-es autópálya sárbogárdi csomópontjánál, Székesfehérváron. A hipermarket eladótere a cég átlagánál kisebb, 10 ezer négyzetméteres lesz. A hatmilliárd forintos beruházással épülő, s mintegy 350 főnek munkát adó bevásárlócentrumban közel 20 egyéb üzlet is helyet kap, és szinte az összes területre megkötötték a bérleti szerződést -- mondta Gillemot Katalin, a vezérigazgatóság munkatársa, hozzáfűzve, a dunakeszi óriás Auchannál azonban még nem ilyen jó a helyzet, miután a száz boltból álló üzletsor alapterülete 8 ezer négyzetmétert tesz ki.
Az üzlethelyiségek ötéves szerződéssel való bérbeadását az Auchan közösen végzi a Healey & Baker nemzetközi ingatlan-tanácsadó céggel. A 30--150 négyzetméteres boltok átlagos bérleti díja 30 márka havonta négyzetméterenként.
A 2. számú út és az M0-s körgyűrű találkozásánál épülő Dunakeszi Auchan Kereskedelmi Központ (DKK) épületének alapterülete 44 500 négyzetméter, amelyből a hipermarket eladótere 20 500 négyzetméteres lesz.
Az Auchan, amely piacelemzés alapján vágott bele az óriás bevásárlóközpont létesítésébe, 16 milliárd forintot fektet a DKK építésébe és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra-fejlesztésekbe, ezzel magyarországi befektetései meghaladják az évi 30 milliárd forintot. Ez nem csupán az egység közvetlen környezetének a kialakítását, fejlesztését jelenti, döntően az Auchan finanszírozásával építik meg az M0-s és Dunakeszi közötti utat.
A tervek szerint két éven belül még 3-4 barkács-, sport- és textilruházati áruház nyílik a hipermarket szomszédságában.
Addig is a szokásosnál jóval nagyobb területen, 2-2 ezer négyzetméteren kínálja rövidesen a sport- és szabadidőcikkeket a cég a dunakeszi és a -- jelenleg bővítés alatt lévő -- budaörsi áruházában. Budaörsön október elejétől több mint 6 ezer négyzetméterrel nagyobb eladótér várja a vásárlókat.