A 2,5 milliárd forintos jegyzett tőkéjű cég azt tervezi, hogy felújítja a 480 férőhelyes belvárosi parkolóházat. A rekonstrukció költségeit még nem becsülték fel, de az biztos, hogy az épület beléptető- és világítási rendszerét, valamint a lépcsőházat teljesen felújítják -- közölte érdeklődésünkre Hajnák Mihály, a társaság vezérigazgatója.
A felújítás miatt egyelőre nem terveznek áremelést, legföljebb az infláció mértékével növelik a jegyek árát. A parkolóház továbbra is őrzés nélküli marad.
A mintegy 7-8 milliárd forintos ingatlanvagyonú Budapesti Ingatlan Rt. több mint egymilliárd forint bevételre számít a bérbeadásból és üzemeltetésből. A társaság tulajdonában különböző irodaházak, ipartelep, illetve egy kastélyszálló van.
Mint ismert, az Aranykéz utcai parkolóház értékesítésére kiírt pályázatot korábban a Budapesti Ingatlan Rt. nyerte meg, az adásvételre azonban nem került sor, mert az V. kerületi önkormányzat élt elővásárlási jogával.
Mivel a BIF Rt. vitatta az elővásárlási jogot, keresetet nyújtott be, amit a bíróság első fokon elutasított. A Legfelsőbb Bíróság álláspontja szerint azonban, ha egy társtulajdonos kíván 100 százalékos tulajdonjogot szerezni, akkor egy kívülálló nem érvényesítheti elővásárlási jogát.