A McDonald's Magyarország Kft. pillanatnyilag nem folytat semmiféle tárgyalást a Wendy's hálózatát üzemeltető társasággal - válaszolta lapunk kérdésére Branislav Knezevic ügyvezető igazgató. Szerinte sem a belga Quick tavalyi kivonulása, sem a Wendy'sszel kapcsolatos fejlemények alapján nem lehet a gyorskiszolgáló éttermi piac válságáról beszélni.

A hat étteremből álló Wendy's-hálózatot üzemeltető Wendco Kft. a napokban hozta nyilvánosságra, hogy bezárja egységeit.

A Világgazdaság értesülése szerint a hálózat felszámolásának hátterében a társaság fizetési nehézségei állnak, a cég több beszállítójának tartozik, sőt lapértesülések szerint az idei év elején többen felszámolási kérelmet nyújtottak be a Wendco ellen a Fővárosi Bíróságon. Az üggyel kapcsolatban szerettünk volna felvilágosítást kérni Rami Zohártól, a Wendco Kft. ügyvezető igazgatójától, de az ügyvezető napok óta elérhetetlen, állítólag kikapcsolták a telefont.

Az ügyvezető az idén februárban még arról tájékoztatta a Világgazdaságot, hogy az amerikai társaság igazgatótanácsa

a Wendco Kft. alaptőkéjének hárommillió dollárral való megemeléséről döntött. Akkor az igazgató arról beszélt, hogy a Magyarországon működő Wendy's éttermek száma hat éven belül eléri a 35-öt, ebből 25-öt a fővárosban terveznek nyitni. Tavaly a magyarországi McDonald's nettó árbevétele csaknem 13 százalékkal nőtt, megközelítette a 21 milliárd forintot, a vendégszám is mintegy 6 százalékkal volt több az egy évvel korábbinál. (SGy-KK)

Munkatársainktól