Magyarországon gyártana közös fejlesztésű négykerék-meghajtású autót a FIAT és a Suzuki - idézte Giancarlo Boschettit, a FIAT Auto SpA elnökét a francia La Tribune című lap.

A cikk szerint az olasz autógyár 2004-ben 200 ezer 4 x 4 autót kíván értékesíteni Európában, s jelenleg egy középkategóriás összkerékhajtású kocsit fejleszt a Suzukival.

Az állítólagos tervről a Magyar Suzuki Rt.-nél még nem hallottak, pedig - amint azt a napokban megírtuk - Hirotaka Ono, a cég európai piacokért is felelős igazgatója a párizsi autószalonon már azt is bejelentette, milyen modell gyártását kezdik meg 2004-ban Esztergomban (VG, 2002. szeptember 27., 1. oldal).

Mindazonáltal nem lehet kizárni, hogy a Suzuki Concept-S egyik változatát látják el négy-kerék-meghajtással, hiszen Esztergomban 1995 óta készül a Subaru megrendelésére össz-kerékhajtású kiskocsi, amely csak hajtásláncában különbözik a Suzuki Swifttől.

A nyugat-európai piacra eddig közel 39 ezer Subaru Justy készült Magyarországon, s pár tucatnyi kocsit Swift néven itthon is értékesítettek. Amint azt Vass Sándor, a Magyar Suzuki kereskedelmi igazgatója lapunknak elmondta, ezek a modellek nem voltak kapósak, mivel a szokványos Swifteknél mintegy félmillió forinttal többe kerültek. A gyár ugyanakkor a kínálati listán tartja az Opellel közösen kifejlesztett Wagon R+ összkerékhajtású változatát is, de ez iránt is jórészt csupán Nyugat-Európában, főleg az alpesi országokban van érdeklődés. (DK)