Két évre szóló nagykereskedelmi partneri megállapodást kötött a napokban az IBM Magyarország Kft. a Számalk Kereskedőház Rt.-vel - jelentette be a két cég tegnapi tájékoztatóján. A lépés része az IBM megújuló értékesítési modelljének, ami további termékcsoportok eladását helyezi közvetítői körbe. Így a jövőben az amerikai számítógép-óriás hazai leányvállalata közvetlenül csak a nagy teljesítményű számítógépek és csúcskategóriájú háttértárolók kereskedelmével foglalkozik - emelte ki Burián Zoltán, az IBM Magyarország Kft. partnerkapcsolati igazgatója.

A Számalk Kereskedőház Rt.-vel kötött megállapodás két értékesítési modellre is vonatkozik. A partnercég egyfelől ellátja a nagykereskedelem hagyományos - darabszámcentrikus logisztikai és értékesítési - közvetítői feladatát, másfelől felvállalja a hozzáadott értékű szolgáltatások - tanácsadás, üzembe helyezés, hibafelderítés, -elhárítás stb. - nyújtását is.

A Számalk számára az IBM-mel kötött szerződés jelentőségét egyebek mellett az is mutatja, hogy az ennek révén születő üzletek a cég jövő évi tervezett árbevételének 30 százalékát adják - tudtuk meg Darvas Krisztiántól, a Számalk Kereskedőház Rt. vezérigazgató-helyettesétől. (SGy)