Bár a tulajdonos városi önkormányzat elégedett a zalaegerszegi aquapark tavalyi eredményével, úgy véli, a feltételek javítása érdekében pályázaton keresnek olyan céget, amely jó üzletet lát a vízi vidámpark üzemeltetésében. Mint Gyimesi Endre polgármester elmondta, számukra a legjobb megoldás az lenne, ha az üzemeltető egyben befektető is lenne, hiszen így a létesítmény tervezett fejlesztése is megvalósulhatna.

A tavaly megnyílt park beváltotta a hozzá fűzött üzleti eredményeket, hiszen a nyitás utáni 51 napsütéses napon összesen 103 ezer vendéget fogadtak, akiknek túlnyomó többsége hazai látogató volt. A polgármester ugyanakkor nem tudott adatokkal szolgálni a tavalyi üzleti eredményekről, csupán annyit mondott, hogy a vártnál jobb eredménnyel zárták a töredék első évet.

A város a tulajdonában lévő 1,4 milliárdos beruházással elkészült aquaparkhoz 608 millió forintot kapott a Széchenyi-tervből, míg a fennmaradó részt saját forrásból biztosították. Hitel felvételére nem volt szükség. Az első, töredék évben az üzemeltetést a szintén városi tulajdonú Strand Kft. végezte, ám az önkormányzat a közelmúltban úgy döntött: pályázati úton keres új üzemeltetőt. Ennek oka, hogy a városnak, illetve a Strand Kft.-nek számos, a működéshez szükséges kiadásokra - mint például a marketingre - nincs elegendő pénze.

Mint Gyimesi Endre elmondta, kívánatos lenne, ha az üzemeltető egyben befektető is lenne, hiszen így biztosítani lehetne a több száz millió forint nagyságrendű bővítés fedezetét is. A város elképzelései szerint a fejlesztés része lenne egy fedett fürdő megépítése, de például sportpályákat, egyéb kiegészítő létesítményeket, valamint egy kempinget is szeretnének létrehozni. Felmerült - a vízi vidámparkot ellátó - új kút fúrásának szükségessége is.

A város március elejéig várja a pályázatokat, s az elbírálásra március végig sor kerül. A tervek szerint idén áprilistól vagy májustól már az új üzemeltető venné át az aquaparkot.