Tovább fokozódik a Bertelsmann AG csúcsmenedzsmentje és a tulajdonosok között kirobbant belső válság. Gunter Thielen, a társaság vezérigazgatója levélben kérte a médiavállalkozás alkalmazottait, ne foglalkozzanak az egyre nagyobb feszültséget keltő kritikákkal, amelyet a többségi tulajdonos Mohn család feje, Reinhard Mohn és felesége, Liz fogalmazott meg a Bertelsmann korábbi vezető menedzsereinek munkájával kapcsolatban. Az igazgató után a Bertelsmann felügyelőbizottsága külön felszólította a német médiabirodalom tulajdonosát és egyben alapítóját, ne avatkozzon bele a vállalat napi üzletvitelébe.

A Financial Times szerint a Bertelsmann vezetőségét egyre kényelmetlenebb helyzetbe hozzák a szavazati jogok 75 százalékával rendelkező Mohn család szakmai kifogásai, pedig az operatív irányításból a família már rég kivonta magát. Sokak szerint a güterslohi központú Bertelsmann-birodalom legnagyobb előnye eddig éppen az volt, hogy vezetőinek döntési szabadságot biztosított.

Közben a csoporthoz tartozó vezető európai televízió, az RTL vezetői sürgetik, hogy a héten nevezzék ki a múlt héten teljesen váratlanul a Belgacomhoz átigazolt igazgató, Didier Bellens utódát, aki sokak szerint bizalmi okok miatt távozott. Felmerült, hogy helyét Rolf Schmidt-Holtz, a Bertelsmann zenei üzletága, a BMG elnöke tölti majd be. A Mohn család álláspontja nem ismert a kérdésben, de Thomas Middelhoff, a Bertelsmann AG korábbi vezérigazgatójának tavalyi elbocsátása óta folyamatosan beavatkozik a vállalat irányításába.